Utilizator

Contul meu

Autentificare
Favorite
Trebuie sa fii autentificat pentru a adauga produse favorite!

Contul meu

Autentificare
logo
 

Proiect: Creșterea competitivității firmei AB GROUP CERAMICS SRL-D prin dezvoltarea de noi produse”,
cod SMIS 108552


Beneficiar: SC AB GROUP CERAMICS SRL

 

Scopul proiectului: l-a reprezentat creșterea competitivității firmei beneficiare și consolidarea poziției sale de piață, prin extinderea activității sale și diversificarea gamei de produse realizate.

 

Obiectivele specifice ale proiectului au vizat:

1. Diversificarea portofoliului de produse realizat de firmă prin introducerea, în procesul de fabricație, a unei noi game de produse, respectiv elemente de manta pentru coșul de fum, ca urmare a implementării prezentului proiect investițional.

Astfel AB Group Ceramics SRL a urmărit să își diversifice productia realizată anterior (pălării pentru coșurile de fum) prin realizarea elementelor de manta pentru hornuri  (elementele externe de acoperire a materialelor interioare ale coșurilor de fum). In acest fel, firma poate să vină în întâmpinarea cerințelor clienților săi cu sisteme complete pentru realizarea coșurilor de fum.  Această diversificare aduce avantaje atât producătorului (care poate crește volumul produselor vândute și obține venituri mult mai ridicate) cât și cumpărătorului, care poate achiziționa produsele necesare construcției coșurilor de fum dintr-un singur loc.
2. Creșterea, cu 3 persoane, a numărului mediu de angajați  în vederea consolidării capacității globale de producție a firmei. Astfel, introducerea, în fluxul tehnologic, a unor produse noi, necesită dezvoltarea capacității productive și din punct de vedere al resurselor umane implicate pentru asigurarea independenței execuției produselor noi față de cele realizate anterior de firmă.

 

Rezultatele directe obținute prin implementarea proiectului au constat în:

- punerea în funcțiune a unei linii noi de producție formată dintr-un număr total de 18 echipamente, dotări și active necorporale achiziționate în cadrul proiectului, respectiv: malaxor cu schip de alimentare, presă de beton stationară, presă de beton mobilă, transpalet electric, transpalet manual, cărucior de transport cu ridicare, motostivuitor pe gaz, aspirator industrial, generator trifazat mobil, dulap cu scule, banc de lucru, rafturi metalice industriale, pompă de vopsit elemente din beton, utilaj infoliere, licenta software proiectare produse, laptop, sistem de iluminat cu LED, magazin on-line de prezentare;

- crearea a 3 noi locuri de muncă, inclusiv pentru persoane din categoriile defavorizate.

 

Data de începere a proiectului: 01.12.2016

Perioada de implementare efectivă a proiectului: 23.10.2017 – 31.05.2018

Locația de implementare: punctul de lucru al firmei din Orașul Comănești, Str. Crinului, nr. 15, Județul Bacău.

Valoarea totală a proiectului a fost de 858.559,18 lei, din care asistența financiară nerambursabilă  s-a ridicat la 613.256,56 lei (521.268,07 lei provenind din FEDR și 91.988,49 lei din bugetul național)


 

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.

Investim în viitorul tău! Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020
www.inforegio.ro | facebook.com/inforegio.ro