Utilizator

Contul meu

Autentificare
Favorite
Trebuie sa fii autentificat pentru a adauga produse favorite!

Contul meu

Autentificare
logo

Intrebari frecvente

Cine poate monta hornul profesional KaminHORN?
Hornul profesional poate fi montat doar de catre un montator autorizat pentru cos de fum.
Care este termenul de Garantie?
30 ani in cazul Hornurilor profesionale si 10 ani in cazul Palariilor de horn.
In ce conditii se acorda garantia?
Garantia Hornului profesional se acorda doar cu conditica ca hornul sa fi fost montat corect conform ghidului de montaj, si sa fi fost montat de catre un montator autorizat.
La ce temperatura rezista hornul profesional?
Temperatura maxima de evacuare a gazelor in mod constant este de 600°C, dar rezista pana la 1200°C timp de 30 minute, in cazul autoaprinderii cenusii pe horn.
Cum se poate imbunatati tirajul hornului?
Pentru a creste tirajul hornului, puteti alege intre a creste inaltimea hornului, sau sa cresteti diametrul tubulaturii de evacuare.
Cos de fum izolat sau neizolat?
Tirajul este cu atat mai bun cu cat fumurile ce parcurg cosul raman cat mai calde posibil.  Din acest motiv cosul de fum trebuie sa aiba o buna izolare termica.
Ce inaltime trebuie sa aiba cosul de fum?
 In functie de puterea focarului, necesarul de tiraj si de inaltimea utila, se determina diametrul cosului de fum. Inaltimea utila este distanta dintre locul unde intra fumul in cos, pana unde iese. La dimensionarea cosului de fum trebuie sa se tina cont si de regimul inaltimilor. Un cos de fum, pentru a preveni efectul de dop, trebuie sa depaseasca coama casei cu minim 40 cm, sau aticul unei terase cu minim 1 m. Daca distanta libera, de la ultima fixare a cosului de fum de cladire este mai mare de 2 m, acesta se va asigura static prin diverse metode (sufe, corset metalic, etc). In concluzie, pentru a afla inaltimea ideala a cosului de fum, la dimensionarea lui trebuie sa se tina cont si de regimul inaltimilor.
Inaltimea cosului de fum depinde de altitudine?
In general, o instalatie plasata la nivelul marii are nevoie de un cos de fum mai scurt. La o instalatie situata in zona de munte, inaltimea cosului de fum va fi mai mare, deoarece cu cat urcam in altitudine, scade presiunea atmosferica.
Pe ce se bazeaza tirajul natural?
Tirajul natural este determinat de inaltimea cosului de fum si de diferenta dintre densitatea  fumurilor de combustie si cea a aerului de afara. De fapt, cu cat fumurile sunt mai calde, cu atat sunt mai putin dense, cu cat sunt mai putin dense cu atat sunt mai usoare, deci mult mai usor de ”extras” din cosul de fum de catre aerul de afara.
Inaltimea cosului de fum influentaza tirajul?
Inaltimea cosului de fum influienteaza in mod direct presiunea camerei de combustie, in general, cu cat este mai inalt, cu atat mai mare va fi si depresiunea creata. Daca cosul de fum este prea inalt, fumurile racindu-se, pot constitui ele insele un obstacol la propria lor iesire. Este bine ca orice cos de fum sa fie bine dimensionat si sa respecte regimul inaltimilor impus de standarde.